Bästa dagen med älskling!

Har haft det så myysigt ute hos älskling idag. Han har varit på så bra humör och så himla bra! Är påväg hem just nu, sitter i bilen. Kram från Emilia

Frågestund med Emilia


Frågestunden håller på tills jag kommer hem och får tid att svara på den! Fråga allt ni kan komma på och jag lovar att svara på allt. Puss från mig!

IMORGON TRÄFFAR JAG VÄRLDENS BÄSTA!

Imorgon åker jag äntligen ut till min bästa lilla Pegazus igen. Fyyyy vad jag saknat honom, grät igår kväll för jag saknade han så mycket. Men imorgon ska jag ut och tömköra och promenera med honom. Mamma ska fota oss också så bilder kommer det att bli. Åhhh kan knappt vänta, jag saknar honom så mycket!

Aja men bara så ni vet så träffar jag han imorgon därför ska jag inte till Arhamiz imorgon.

Bjuder på en gammal bild på mig och min älskling. Här rider jag honom på hans födelsedag!

Verkligen helt totalt slut!


Idag klockan 13.00 hade vi en extra dressyrlektion för våran bästa ridlärare. Jag fick min lilla Majsan som var sååå seg idag! Men jag fick fram henne ibland men det märks att hon haft ett jullov iallafall haha, lill gumman. Men det var riktigt mysigt att få rida henne igen och att få mysa med henne. Att rida för Ingela var också super kul, hon körde hårt med oss jag var verkligen helt slut i slutet haha, shit vad jag har kramp i både ben och armar nu. Men jag är rätt så nöjd med dagens lektion men det har gått bättre, tyvärr var ingen o filma eller fota men aja min finaste lilla Majsan är bäst iallafall!

Efter ridpasset så åkte jag vidare till Arhamiz. Som sagt så var jag ju helt slut, men jag blev tvungen att mocka eftersom att Ellen tydligen alltid gör det innan jag kommer annars... Det gick inte så snabbt men gjort blev det iallafall! Vi skulle ha ridit markarbete idag men gjorde inte det, blev ett dressyrpass istället. Han har blivit så himla mjuk och fin nu och håller nästan formen hela tiden. Han börjar bli riktigt fin i galoppen också, måste bara bygga muskler och kondition så han orkar hålla sig i formen och hålla kvar gångarterna. Tränade också på galoppombyten att han inte skulle byta direkt när man vänder upp på medellinjen och inte bara dra iväg, det gick faktist rätt så bra men lite race blev det också.

Ska nog rida markarbete på söndag, mitt sista pass med honom innan jag åker utomlands. Har en ganska bra övning som jag ska testa. Mamma är med då och jag ska tvinga henne att fota hahah! Ska bli kul sen att komma tillbaka efter drygt en vecka och se hur han är då och hur han blivit. Aja nu blev det här ett väldigt långt inlägg men aja, ciao!

Jag lever, kommer snart tillbaka!

Jag har bara inget internet så jag kan inte blogga och nu är jag inne från mobilen men då blir det bildlöst. Emilia har i alla fall skött uppdateringen bra tycker jag! Jag får internet nästa vecka tror jag det var, på onsdag eller nått. Ha det bäst!

Bilder från gårdagen (Emilia)


Alla bilder är tagna av Johanna Sällström från http://jsjumping.blogg.se/

HEJ JAG ÄR ÖVERLYCKLIG!


Nu har äntligen dom bästa julklapparna kommit, förutom Arhamiz då. Mina bästa John Whitaker byxor och fiiiinaste Kingsland jackan, nu saknas bara mina snygga bocaj stövlar som jag snart ska köpa mihihihi! CIAAAO :D

Morgondagens planer.

Imorgon blir det ingen Arhamiz för min del.. Buhuh men Ellen får en hel dag med honom! Själv ska man ut till min sysslings foderponny och testa rida honom. Han är en c-ponny på 140 cm och väldigt pigg vad jag tycker det sett ut som. Ska bli kul att få testa, ska fota och sådär och ha det trevligt! Efter vi har varit hos Thimon så åker jag och mamma och hämtar Hanna sen åker vi direkt ut till Nero och är hos honom och rider och så.

Kul att få testa Thimon imorgon och att få rida Nero också. På lördag träffar jag äntligen den bästa som finns, min fina lilla Pegazus. Fyyy vad jag längtar!

Photoshoot som blev en dressyrträning.

Johanna hängde ju med ut till Arhamiz idag. Hon skulle fota mig,Ellen och Arhamiz men det blev mest att hon hade lektion för oss istället. Det gick super bra och jag äälskar att ha träningar för Jojje, även fast hon är min kompis så är hon typ roligaste tränaren haha! Det går alltid jätte bra att träna för henne, Arhamiz lossnade verkligen tillslut och blev jätte fin, tack för hjälpen Jojje!

Vi jobbade mest på volten med ställningar och att han skulle lossna. Att flytta bakdelen på öppna delen osv.. Sen tränade vi också på att han skulle gå fram för skänkeln, han lunkar gärna på och sådär. Men i galoppen går det bra, men traven o skritten blir det en ganska lunkade takt oftast. Aja bilder kommer sen när jag fått dom av Jojje. Ni får en annan bild på mig och Arhamiz sålänge.


Hoppning 25 december 2011


Tyvärr så slutade min låt att funka.. Så jag fick ta en dålig youtube låt som aa, men iallafall så skulle Bruno Mars - Count on me vara den låten som skulle vara till videon!

Förlåt för urusla uppdateringen!

Jag får säga förlåt för den dåliga uppdateringen men har inte haft tid. Men nu kommer iallafall jag att uppdatera bra igen. Vi har haft det super mysigt med Arhamiz dom senaste dagarna och i söndags hoppade vi för första gången sen han kom. Det gick också super bra, video kommer..

Imorgon ska vi ut tidigt till stallet, redan vid tio. Johanna (JSJumping) hänger med ut och fotar, så det kommer nog komma några bilder på oss alla tre också heheh! Ska bli kul att få visa upp honom och så också för min lilla vän. Aa nu har jag inget mer att säga så ciao!


Promenaden med Arhamiz i torsdags


Har glömt att lägga ut den innan men här har ni den iallafall haha, innan snön regnade bort!

God jul allesammans!

Jag och min bror åkte hem tidigare från släkten. Nu tänkte jag uppdatera här vad jag fick idag då, kan ju börja med att dagen började att jag gick upp klockan sju och var ute i stallet halv åtta. Vi åt gröt och fick en present där ute, vi alla fick varsinna värmekuddar, tackar så mycket! Sen gjorde vi iordning hästarna och drog iväg på en tur, riktigt mysigt var det! Arhamiz fick fruktsallad utav mig och Ellen och hästgodis utav ägarna. Vid elva åkte jag hem.

Bild från idag på alla som var med och red! Lånade bilden från Lilla Flättnas hemsida, hoppas det var okej Elin annars får du säga till!

Väl hemma så duschade jag och öppnade ett paket. Där var det styrkebollar haha, 1,5 kilos bollar som jag ska träna mina armmuskler med. Inget jag önskat mig men min familj vill att jag ska bli starkare i armarna så jag kan rida större starkare hästar ordentligt tillslut. Aa sen åkte vi vidare till resten av släkten. Väl där var det trevligt vi kollade på Kalle Anka och åt god mat osv.. Jag lägger upp en bild här på vad jag fick, vad jag kommer ihåg.

Detta var det jag fick idag, åtminstone vad jag minns!

Imorgon kommer kusinerna hit och då blir det ännu mera julklappar! Tjohosan. Aja ciao ha en fortsatt bra julafton!

GOD JUL!


Hejsan hoppsan!

Finaste killen ♥

Nu är jag tillbaka! Jag vet inte hur länge, men vi håller alla tummar att vårat internet funkar snart. Just nu lånar vi min systers pojkväns mobila bredband, och det är ganska segt just nu..
Ridpasset idag gick verkligen superbra, han var bara väldigt pigg i galoppen. (Det blev några varv utan att få stopp på honom, haha, fast man ser på alla bilder att vi tycker om det.) Vi red med westerntränset och man kände på hela honom att han gillar det bettet, så han blev mjukare snabbare.
Imorgon är det äntligen julafton och då ska vi ju rida ut, det var någon som frågade om jag också skulle rida, och ja det ska jag. Elin är snäll och lånar ut Fresa, det ska bli jätteroligt eftersom att jag saknar att rida henne faktiskt!

Ellen och Arhamiz


En oskarp men väldigt fin bild från idag på Ellen och Arhamiz. Det var super mysigt i stallet idag och Ellen tog bilder på mig och Arhamiz med sin kamera men får nog dom på söndag så då får ni se bilder. Imorgon ska vi vara i stallet halv åtta på morgonen och äta gröt och rida uteritt med alla i stallet, super mysigt! Sen hem o duscha och sen vidare o fira julafton med släkten!
HEJSVEJ OCH GODJUL!

Godmorgon härliga bloggläsare!

Godmorgon, jag hoppas ni alla har haft en bättre natt än jag. Jag vaknade sex imorse och kunde verkligen inte somna om, har legat och degat i sängen fram till nio då gick jag upp. Gick till datorn direkt och la mig i soffan heheh. Nej men idag ska kameran med ut till stallet även fast det är världens tråkigaste väder. Men om bilder någongång ska tas så måste jag ta med den! Ska bli kul att nog kunna rida Arhamiz lite idag, men ciaoo!

Något speciellt ni vill läsa om? Ska prata med Ellen så vi kan träffas och skriva inlägget om Arhamiz någon dag.

Får bli ett bildlöst inlägg tills jag tagit några nya!

Emilias 2011 på en lista.


2011

Hur var ditt år? - Händelserikt och skit bra!
Har du gråtit? - Ett antal gånger ja!
Har du rökt? - noope.
Har du skrattat? - Om jag skrattat? 99% av mitt liv går ut på att skratta.
Har du sovit i tält? - Ja!
Har du sovit under bar himmel? - Nej som tur är!
Har du varit på Gröna Lund? - JAAPP!
Har du varit på Liseberg? - Nej..
Har du varit i en annan stad? - Japp och i ett annat land, ville bara nämna't (a)
Har du bott hemma? - Ja fast inte hela tiden

Dina vänner under 2011.
Har en nära vän dött? - Nej som tur är!
Har en vän sökt tröst hos dig? - Japp
Har du sökt tröst hos en vän? - Om jag har
Har du sovit över hos en vän? - Ett antal
Har du varit kär i en vän? - Inte det här året.
Har du fått mer än fem nya vänner under året? - Nya och nya, vissa har jag fått tillbaka kontakten med och vissa är nya!

När har du som mest..
Gråtit under 2011? - Privat..
Skrattat under 2011? - Jadu, som sagt 99% av mitt liv, så lika mycket 2011 kanske?

Denna månad:
Har du varit kär? - Nej.
Har du kramat någon? - Ja.
Har du skrattat? - Ja!
Har du gråtit? - Ja..
Har du varit glad? - JAPP!
Har du varit ledsen? - Ja..

När...
Grät du senast? - Iförrgår när jag saknade Pegazus.
skrattade du senast? - Nyss hehhe!
Duschade du senast? - Yesterdaaaay
Lyssnade du på musik senast? - Lyssnar just nu!
Hade du kul senast?- Hela dagen lång

Vem..
Kramade du senast? - Nero annars mina mentorer
Pratade du i telefon med senast? - Mamma
Fick du sms av senast? - Esther
Hade du tråkigt med senast? - Sofie... Nä har aldrig tråkigt när jag är med folk!
Kommer du ifrån? - Mamma? Annars den jag senaste var hos är hos Nero

Dig
Heter? - Emilia Maria Millan Svedlind
Hur gammal är du? - 14
När fyller du år? - 26 maj
Tycker du om någon just nu? - På vilket sätt? Asså tycker en massvis är snygga som tusan.
Jag samlar på? - Tiokronor
Gröna eller röda äpplen? - Grönröda
Vem ringer/smsar du när du är arg/ledsen? - Sofie,Ellen,Emma
Vilken tid gick du upp idag? - 07.00 för att vara i skolan i en fukking halvtimme
Har du sovit i din egna säng inatt? - Nope!
Har du sovit ensam inatt? - Nope.
Har du strumpor på dig nu? - Japp!
Hur svarar du i telefon? - A hallå? M hej?
Vad ska du göra ikväll? - Sitta här lär jag tro, snacka med bästa kusse på msn!
Vad ska du göra imorgon? - Vara hos bästa Arhamiiz sålänge jag kan med bästa Ellen och ha det super mysigt! KAMERAN SKA MED IMORGON!!!
Vad vill du bli när du blir stor? - Asså antingen en stor hästfotograf eller uppfödare och unghästutbildare med Ellen i ett stort eget stuteristall!
Var vill du bo när du blir stor? - GOTLAND!
Är det okej att gråta? - Alltid
Vilken årstid tycker du bäst om? - Vår fast sommaren är ju bäst med SOMMARLOV
Skulle du göra om du vann en miljon? - Skänka till olika föreningar, shoppa loss och köpa Pegazus och köpa ett stall.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? - Nej men det är snyggt!
Vill du gifta dig? - Klart jag vill!
Vill du ha barn? - Tveksamt, men tror det.
Solar du ofta? - Nja jag har ju inte bästa pigmentet, har aldrig solat solarium.
Är du bra på att laga mat? - SUPERBRA!
Gillar du att dansa? - Hahah ibland har jag mina stunder... Sofie vet...
Hur vig är du? - Det beror på i vilket läge..
vilken är din favoritglass? - Sundae Kola tror jag?!
Tror du på ett liv efter döden? - Ja, annars har man ju inget att leva för?
Är du morgon eller kvällsmänniska? - KVÄLL!
vilken ögonfärg har du? - Isblå, ibland grå ibland jätte blå osv
Vilka hårfärger har du haft? - Orange och mörkbrunt
Är du beroende av något? - Sötsaker, åhjo..
Brukar du bädda sängen? - Jag ska göra, men hm..
Saknar du någon nu? - Alldeles för många.


Dagens dag eller vad man säger.


Bild på Arhamiz när vi hämtade honom i hagen idag. Sötnosen!

Slutade skolan redan nio och var hemma vid halv tio. Jag var med Sofie fram till ett för då kom farfar och farmor och hämtade mig och skjutsade ut mig till Arhamiz. Där mötte jag Ellen och den gullungen hade redan mockat när jag kom, puss på dig hahah! Tre fulla skottkärror hade hon behövt tömma, tur att våran box är precis bredvid dörren till gödselstacken ibland haha! Aja sen fixade vi resten av stallsysslorna och när det var klart hämtade vi vår lilla plutt i hagen. Vi båda ångrade oss gryyyyymt mycket att ingen av oss tog med kamerorna idag... Världens finaste väder, men aja.

Vi tog oss iallafall ut på en långpromenad idag. Riktigt skönt för oss alla tre, vi gick först mot Stjärnholm men vände sen, då gick vi vidare mot Stora Flättna och gick förbi men sen så vände vi och gick hem. Vi var borta i cirka 1 timme och det var riktigt mysigt. Sen så fixade vi i skåpet och försökte få lite ordning, eller Ellen fixade och jag stod och.. ja vad gjorde jag? Mamma kom iallafall och hämtade mig vid halv fem så åkte vi vidare till Nero bebisen.

När vi kom till Nero var Anlo där och skulle brodda honom. Hon visade också mig och mamma hur man gjorde så nu är vi inlärda av ett proffs haha! Sen gjorde jag klart stallsysslorna och sedan tog vi oss till ridbanan och red ett litet dressyrpass om man nu kan kalla det det. Red mest lite på skoj, det var ett spår längs ridbanan där jag red och han var så pigg, man bara kände hur han tände till på en långsida hahah gullgubben. Var riktigt mysigt att åka ut till Nero igen kändes som att det var evigheter sedan även fast det var lite mer än 1 vecka haha. Nej nu blir inlägget lite långt, hoppas någon orkar läsa lite iallafall. Puss och kram från mig!

Tävlar hos Topdressage


http://topdressage.blogg.se/2011/november/for-er-som-inte-hade-tur-i-var-forra-tavliing.html#comment

This or that lista


Skimmel eller Svart
Läromästare
eller Unghäst
Häst eller Ponny
B-ponny eller C-ponny
Dressyr eller uteritt
Köpa utrustning till hästen
eller köpa kläder till dig själv
Travare eller Nordsvensk
Studs
eller kombination
Vanliga byxor eller Ridbyxor (Beror på i vilket sammanhang)
Blå
eller Mörkgrön
Arab
eller Islänning
Fälttävlan eller Hoppning
Grön
eller Röd
Tv eller Dator
Simpsons
eller Family guy
Ridhus
eller Paddock
Sommar
eller Vinter
Göteborg
eller Stockholm
Litet stall
eller Stort stall
Rida B-ponny
eller Rida storhäst
Ridskola eller Privat
Ländtäcke eller Ridtäcke
Svart
eller Brunt läder
Irländskponny eller en svensk ridponny
Globen
eller Scandinavium
Skäck
eller Mörkbrun
Stora hagar
eller Små hagar
Trekombination
eller Tvåkombination
Dressyr
eller Gymkana
Lindor eller Benskydd (Jag gillar både och)
Stegra
eller bocka
Sto eller Valack
Handskar eller Inte
Svinkallt eller
Jättevarmt ute

Dagen idag så att säga.


Om  en stund ska jag till skolan som börjar halv nio. Där ska vi direkt se på julavslutning och sedan få våra betyg sen är det bara att åka hem igen, nödvändigt.. När jag kommit hem så tar jag det lugnt en stund väntar på att Ellen käkat klart med sin syrra osv. Sen hämtar Farfar mig och sen hämtar vi Ellen och skjutsar ut oss till Arhamiz. Idag kommer det att bli en riktig mys dag, hoppas på mitt liv att det antingen blir plusgrader snart eller massor med snö.

Efter en stund som vi har varit där ute kommer mamma och hämtar mig så åker vi vidare till Nero. Det ska bli super mysigt att träffa honom igen, känns som att det var suuper längesedan! Om underlaget på banan är bra så ska jag rida dressyr. Kameran hänger ju med ut till Arhamiz idag så kanske tar med den till Nero också, det kan ju vara lite kul!

Aja ha det så bra kramar från mig.

Anledningen till att Ellen inte bloggar.

Ellen bloggar inte för att dom flyttade för några veckor sen och har ännu inte kommit överrens med deras internet. Riktigt synd! Men än så länge tycker jag att jag sköter uppdateringen rätt så bra, men saknar att ha Ellen här på bloggen också. Hoppas dom får tillbaka internetet på jullovet iallafall. Kram från mig!

Min och Neros utveckling

Eftersom att jag haft min medryttarponny Nero i snart ett år snart. Så tänkte jag att jag kan ladda upp lite av dom videos som jag har gjort under tiden jag har haft honom. Börjar från ibörjan osv..

Det här är den 18 Januari typ nästan första veckan jag hade honom!


Det här är den 30 Mars då hade jag haft honom ett tag.


Här är från den 10 Maj, kommer ihåg att jag inte var nöjd med detta ridpass.


Här är i Juni då vi startade våran första clearround. På klubbmästerskapet i Stjärnholm.


Här är första träningen för Johanna. Det var i Juni det också.


Det här är i slutet av Juni.


Det här är våran första Pay and Jump 80 cm. Startade på Smedstorp med två vägringar, det här var i Juli.


Det här är en uteritt som mamma filmade på. Åhh det var så himla mysigt den turen asså. Det här var i September.


Det här var inte för så längesen. Det var en hoppträning i Stjärnholm som jag tog med honom på. Det var i Oktober i år.

Har flera filmer som jag inte klippt ihop till videos men det kan ni nog få se någongång. Hoppas det här går bra sålänge!

Lycka att bli länkad på Ponilovers

Vi blev ju Dagens blogg på Ponilovers idag, super kul! Ny design kommer nog komma på jullovet när vi tar nya bilder med Arhamiz och sådär. Så förvänta er det! Statistiken har verkligen stigit idag också hahah, super kul!


Åh jag vill också ha jullov nu!

Alla får typ jullov idag förutom våran särskola som får det imorgon. Vi ska dit och se på en julavslutning ca en halvtimme sen få våra betyg o sen gå hem, nödvändigt? Nää inte direkt. Aja just nu håller jag och mamma på att göra knäck, yummi! Ciao


Ellen Liljegren, bästavännen min du är grym.

Jag vill ägna det här inlägget till Ellen. Du ska bara veta hur mycket du betyder för mig, hur glad du alltid gör mig. Jag känner att jag verkligen kan vara mig själv med dig, du tar mig för den jag är och du är bara på tok grym. Alla roliga och bra stunder vi alltid har tillsammans, asså att jag har fått en sådan bra vän som du är helt sjukt. Du gör mina dagar så bra, helt bäst. Jag älskar dig bästavännen min, jag är så jävla glad att vi fick kontakt.

Ungefär vid den här tiden förra året började vi snacka, vi började prata på facebook. Jag kände redan då hur enkelt det var att prata med dig, du förstod så jäkla bra och även fast jag inte kände dig så bra kunde jag verkligen öppna mig för dig. Ingen av oss hade en aning på att det där skulle bli en början på en riktig sann och lång vänskap. Vi fortsatte prata och tillslut började vi träffas i stallet och filma varandra osv. Vi var inte så pratglada med varandra men jag var ändå lugn i din närhet.

När vi sov första gången var nog när vi sov hemma hos dig eller när vi tältade tror jag. Det var också helt grymt och våran vänskap blev fortfarande bara starkare och starkare. Just nu är  vi oskiljaktiga. Jag vill aldrig tappa dig för du är så jävla grym, jag skulle inte klara en dag utan att veta att du fortfarande finns där ifall att jag skulle behöva dig, inte en dag. Du har fått mig att leva igen att börja respektera mig själv för den jag är igen.

Tänk att vi nu delar på en foderponny tillsammans, tänk vad många minnen vi kommer att skapa med våran fina Arhamiz nu också. Asså det är helt otroligt, det här var inget man kunde tro när vi började snacka förra året. Att vi en dag skulle bli såhär tajta vänner. Du är bäst Ellen och glöm aldrig det. Du betyder världen för mig, även om du känner dig värdelös ibland så är du alltid bäst i mina ögon. Föralltid vi Ellen Liljegren, föralltid.


Blir ingen Nero idag.

Jäkla mage som gör att jag inte får åka ut till Nero idag. Fy vad trist, jag hoppas verkligen att jag blir bättre så jag kan få åka ut till han och Arhamiz imorgon.

För isånnafall kommer min dag se ut såhär imorgon, först skolavslutning på skolan och få mina betyg. Sen vidare hem och fixa lite sen skjutsar farfar ut mig och Ellen till Arhamiz där vi ska ha mysigt och fixa. Kanske rida beror på underlaget, sen kommer mamma när hon slutar och hämtar mig hos Arhamiz så åker vi vidare till Nero sen åker jag nog tillbaka till Arhamiz efter jag varit hos Nero. Så imorgon kan det bli en toppen dag och jag hoppas verkligen på det!

En mysig bild från i våras på mig och Nero. Den härliga känslan att galoppera på galoppbanan!

Trevlig morgon, eller?

Morgonen började bra jag mådde bättre idag så tog mig till skolan med julpyssel och julsagor. Jag och Sofie lyssnade bara på julsagor sen så när det var slut så fick jag värsta krampen i magen och den blev bara värre och värre, så jag bestämde mig för att åka hem så aa nu är jag här hemma. Jag hoppas att jag blir bättre sen så att jag kan åka ut till Nero pojken. Annars hoppas jag att jag blir bättre tills imorgon så jag iallafall kan åka till honom då.

Aja där fick ni min härliga morgon!

Exakt såhär känner jag mig just nu!

Svar på tal

Frida om När man ser det här förstår man att det är verklighet:
-kan inte ni göra ett inlägg om honom, hur hög, ras, inrikning osv!?


Svar: Jovisst kan vi göra det, ett inlägg kommer att komma upp så småningom.


Det som blev inhandlat i söndags!


Allt är handlat från Hööks.

Ut till Arhamiz senare idag.

På sista ridningen igår så fick jag Sjuan. Det gick hyffsat bra med tanke på att det var första gången jag red honom, mamma,Ingela (min ridlärare) och Elins mamma satt och pratade hela passet haha för vi red enskilt. Ingela frågade på massor om Arhamiz tydligen och ville verkligen att jag skulle ta med honom så småning om.

Aja gårdagen hos Arhamiz så skulle Ellen rida men på banan gick det inte att rida, och i skogen var det bara massa lera men vi tog oss en liten skritttur i skogen iallafall så han fick röra på sig. Han kommer att få broddar på fredag, så det blir bra!

Idag så ska jag rida Arhamiz om det inte är samma underlag som igår, isånnafall får det nog bli en promenad med tanke på att det är såpass halt överallt och han inte har några broddar på sig än. Men aa, nu skriver jag inte mera så ciao!

En bild som mamma tog på Arhamiz i hagen igår, jätte fin tycker jag! Den här bilden får du gärna ta till hemsidan Elin.

Icke hästrelaterat inlägg.

Lyssna på min och Sofies grymma låt vi gjorde igår hahah vi anväder oss utav songify våra fina röster :D


Vi lever fortfarande och har det bra.

Uppdateringen har inte varit på topp i helgen med tanke på att all tid har lagts till att vara ute i stallet. Det har varit super mysigt och allt går jätte bra. Arhamiz är lugn och har inte visat några tecken på att han inte trivs. Ihopsläppet igår gick också super bra! Vi gick senare på kvällen ut och gick en promenad med honom och då var han också jätte lugn.

Idag så ska vi först åka på stan och kolla lite och kanske köpa något nytt. Senare ska vi iväg till stallet och rida för första gången sen han kom. Ska bli riktigt kul och se hur han är nu. Undrar om han kommer vara som en krutmaskin hahah! Aja ska försöka fota om det inte är världens oväder som vi inte hoppas på. Men ha det bra för det har vi med våran lilla Arhamiz.

Bild från när han hade kommit i Fredags, står och äter i sin nya fina box.

Långtråkig lektion

Nu har våran lärare läst i snart 40 minuter. Jag vill bara att det ska bli kväll så att Arhamiz kommer snart!
/Emilia

När man ser det här förstår man att det är verklighet


Nu har vi packat in våra grejer i vårat skåp i stallet och tittat och sådär. Imorgon kommer han, vid sex tror jag dom skulle komma, ska bli så spännande och kul! Förstår fortfarande knappt att det är sant. Man blir ju lite glad när det står sådär på stallets hemsida! Ni ser på bilden ovan. Aja imorgon blir det iallafall skola och sen uppdaterar jag säkert lite efter skolan men sen blir det direkt ut till stallet och blir nog att vara ute där resten utav kvällen också! Så aa, ciao!

Du är killen från det blå.

Usch vilken hemsk och lång dag i skolan. Har aldrig varit såhär trött efter en onsdag förut, det här är kortaste dagen på hela veckan men har känts som den längsta. Våran SO lärare lägger ett jävligt religionsarbete på oss och jag och Sofie pallade inte med något sista lektionen så det sket sig.. Aa men nu sitter jag här, mamma och pappa slutar iallafall vid fyra så efter det hämtar vi upp Hanna och åker vidare ut till Nero. Saknar honom!

Det var allt från mig just nu, bjussar på en egobiild jag tog nyss medans jag lånade en av broders coola kepsar hehe!


You think I'm doing this to make you jealous

Fick bli en bild på finaste killarna.. ♥

Som jag sa igår så har jag Hemstudiedag idag, men jag har bara skrivit två rader i svenskan. Jag måste verkligen plugga nu för jag har ridlektion ikväll och hinner därför inte plugga ikväll.
Jag har kollat på Water for elephants och den var jättebra, jag vill se den igen. Så den rekomenderar jag!
Vi får se om jag hinner blogga något mer idag, för nu ska jag i alla fall försöka plugga!

Min slutliga önskelista

Jag har ju redan gjort en önskelista men har ändrat den och kommit på andra grejer istället. Sen har jag ju gjort en önskelista till Arhamiz men det är bara saker till Arhamiz. Här får ni iallafall min allra sista önskelista!


Asså vart är den efterlängtade snön?

Jag vill ju ta bilder när man kommer galopperande på ett stort fält med snön flängade kring benen. Så V A R T är snön? Ser ju att den kommit på andra delar i Sverige men här spöregnar det bara och det är lucia, usch vad trist. Jag längtar efter snön och skulle verkligen inte tacka nej till massvis med snö just nu!

Jag och min älskade Pegazus några dagar efter julafton förra vintern.

Önskelista till Arhamiz - Emilia



10 saker du kanske visste om Ellen

♥ Jag är besatt av One Direction, när jag lyssnar på deras musik eller ser dem i videos eller på bilder så blir jag överlycklig.
♥ Jag blir ofta hyper när jag umgås med mina närmsta vänner, och då tänker jag mig inte för innan jag gör saker.
♥ Jag är blyg när jag träffar nya människor.
♥ Hästar får mig alltid på bra humör, jag är som en femåring när jag ser hästar, haha!
♥ Jag älskar att spela gitarr och sjunga, även om jag inte är bra på det.
♥ Jag har det svårt i skolan så jag går till kuratorn och är på möten med mina föräldrar och lärare.
♥ Jag var jätterädd för att hoppa förut, men nu tycker jag att det är jätteroligt, men det slår inte dressyren.
♥ På senaste tiden har jag kommit i värsta depressionen och blir ledsen över nästan allt.
♥ Just nu kan jag inte tänka på annat än Arhamiz, haha för att jag längtar så mycket.
♥ Jag tränar basket 2 gånger i veckan.

Blir att plugga massvis


Har 32 stycken konstiga ord till svenska som jag ska kunna får våran klass är så dåliga på ordkunskap,fml.. Tur är att duktiga Ellen har skött uppdatering super bra idag! Ahramiz kommer att komma på fredag kväll istället för lördag morgon och längtar super mycket. När jag pluggat en stund kommer ni få en önskelista till julen från mig som ni fått från Ellen, vad jag önskar mig till Ahramiz i julklapp. Kul att våran statistik ökar så mycket just nu när vi börjat blogga aktivt!

Aja hejdå nu måste jag plugga lite!

Önskelista till hästen


Sjukling

Söta tjejer, tack för den där kvällen förresten! (Hanna också)

Sitter hemma i lägenheten och pluggar och lyssnar på bra musik på högsta volym, just nu spelas Bleed - Hot Chelle Rae, eller jag försöker plugga. Jag försöker göra klart matten och svenskan så att jag kan redovisa imorgon. Nej juste jag har hemstudiedag! Aja, jag måste plugga jättemycket ikväll och imorgon för jag har inte ens gjort hälften av det jag skulle göra den här terminen och jag måste försöka ta tag i allt, det var ett vilkor till att skaffa foderhäst så nu jävlar. Ska försöka blogga mycket under dagen, så håll koll för det kanske kommer upp en tävling ikväll om Emilia tycker att det är okej!

Provridning Arhamiz - Emilia



Provridning Arhamiz - Ellen


Min bästavän, jag saknar dig!


Jag saknar dig min älskling, jätte mycket. Tur att vi ses snart för det känns som att vi inte träffats på jätte länge ♥

På lördag kommer du våran fina!


Bilden är lånad från ägarnas facebook, säg till om vi ska ta bort.
På lördag eller fredag kommer Arhamiz till oss. Våran blivande foderponny, åh han är så fin! Vi båda är jätte förväntansfulla och aa, det här kommer bli så bra och ni ska få läsa så mycket om honom och om våra utvecklignar och så vidare. Aa mer får ni veta senare!

Nu är jag tillbaka!

Ja nu har jag äntligen internet, i alla fall ett tag och jag hoppas att bredbandet börjar funka snart så att jag kan blogga mycket!
Vi har hittat en foderhäst nu och han kommer hit på lördag, han heter Arhamiz. Ni får veta mer om honom senare!
Idag var vi på hööks för att kolla lite och så hittade jag ett schabrak som jag länge velat ha och nu var det på rea så jag köpte det! Jag bloggar mera imorgon.

Du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt.



Mitt schabrak kom igår!

Igår kom äntligen mitt schabrak från Sjöhagens Wear som jag beställde på Stockholm Horseshow. Jag är jätte nöjd och det var jätte fint! Det är vitt med marinblå passpoal längst ut och lite ljusare längre in och sen marinblå text där det står "Emilia Svedlind". Ska mest ha det till tävling men också några träningar.

Bilden är inte rättvis, tog den med min usla mobilkamera, så färgerna ser inte okej ut haha!

Förlåt för den usla uppdateringen

Jag har inte känt eller haft tid för att blogga dom senaste dagarna men det har ändå inte varit en så händelserik vecka. Men helgen kommer att bli rätt så händelserik iallafall, såhär kommer det se ut.

Fredag-Sjuk
Lördag-Jag och Ellen ska provrida en ponny
Söndag-Jag och Ellen ska provrida en häst

Så det blir två provridningar den här helgen. Ska bli kul och spännande, får se om det kommer lite bilder och filmer från provridningarna också. Aja ciao!

Min iphone har kommit!

Nu har min bästaste Iphone kommit och jag är superglad! Har tyvärr inget SIM kort än för jag vill inte byta nummer men vi ska beställa nytt så jag kan inte använda den än. Men aja den ligger här hemma och är super fin, ska behandla den som min bebis. INGA SPRICKOR SKA DET BLI I DEN SOM DET ÄR I MIN NU!

Ellen uppdaterar ingenting för hon har inget internet efter att hon flyttat så att ni vet.

Ingen tid att blogga just nu!

MEN NU STICKER JAG TILL SKOLAN....... CIAO


Svar på frågestunden (Emilia)


Svar på Esther:


Vad är det högsta du har hoppat med en häst?
1,05 meter med Nero
Vad har du för planer sommaren 2012? Jag har inte planerat så långt än. Men om jag och Ellen skaffat våran foderponny/häst då (som vi säkert kommer att ha) så kommer mitt mål vara att träna upp förtroende och kanske komma ut på några clearrounder eller så. Jag vet inte än, ska iallafall försöka börja klickerträna Pegazus så småningom.
Vilket är ditt favoritmärke på hästsaker? Till ryttaren så är det helt klart Kingsland, Till hästen är det John Withaker just nu, helt kär i alla grejer!
Vad tycker du om min blogg http://estherjarvling.blogg.se ? Jag tycker den är riktigt rolig att läsa. Dels för att du lägger ut många bilder och skriver på ett roligt sätt, sen tycker jag själv att det är intressant att läsa din blogg för jag känner dig och du äger min medryttarponny.
Vad tycker du om mej? Jag tycker att du är en riktigt snäll liten tjej som är mogen för sin ålder. Har bra hand om hästar och vet vad hon håller på med.
Gillar du mej? Ja det är klart!
Favorit hästras? Shetlandsponny är helt klart favoritrasen.

På dessa frågor så tar jag dom som har fet stil

Halm/
spån
Hoppning/
dressyr
Fälttävlan/
gymkana
Ponny/
häst
Ridskola/Egen häst
(riktigt svår för jag har ju inte egen häst så jag väljer båda)
Egen häst/Foderhäst (samma här, den här är svår för jag har ju inget av det men ska ju testa på foderhäst nu)


Frågor från Johanna:

Skulle du vilja tävla fälttävlan?
Ja det skulle vara en rolig grej, något jag vill testa på i framtiden.
En ryttare som du vill byta liv med för en dag? Roffe eller Jan Brink, är ju helt kär i Tullstorp.
Har du tävlat dressyr någon gång? Nej, eller om det inte räknas med avslutningstävlingen på ridlägret i somras när jag och Pegazus kom tvåa.


Frågor från Hanna:

Vad är en emilia häst? Utseendemässigt ska det vara en svart häst med 4 vita strumpor och bläs men om man ska ta annars så ska det vara en häst som är framåt men ändå inte springig, den ska tagga till när det gäller och visa vad den går för. Den ska ha bra hoppteknink och ha runda fina hopp, den ska kunna gå fint i dressyr och inte vara feg på hinder. En riktig läromästare skulle vara perfekt!
Vill du ha navelpirre? Ja, jag får skaffa det men vet inte om jag vill ha det för det kommer göra så ont att rida när man har den i till en början.
Läskigaste minnet med häst? När jag och en kompis red ute i Drögsta en vinter och dumma som vi var då körde lite galopprace och min kompis och hennes häst ramlade omkull och hästen fick ett sår på benet och blev skadad.. Usch vilka skuldkänslor jag hade efter det, men idag mår hästen bra som vanligt och har haft flera fina avkommor och mår prima!
Dressyrtävla nån gång? Ja, det skulle väl vara kul. Men däremot tror jag inte jag skulle komma ihåg ett helt program..
Planer för sommaren 2012 osv? Se svar till Esther
Bästa hästminnet? När jag träffade Pegazus, kommer alltid minnas det ögonblicket när jag såg honom stå uppstallad vid stallväggen och titta på mig. Helt oförglömligt, sen har jag ju flera bästa minnen med honom går inte att bara välja ett bra minne.
Är du kär? Nej jag är inte kär och har inte varit det på mer än ett år nu, vilket är väldigt konstigt för jag blir alltid kär.


Frågor från Malin:

Berätta lite om er själva?
Om du går tillbaka i arkiven och ser dom två första inläggen så står det om oss där.
Vart bor ni? Jag bor i Oxelösund
Vilken skola går ni på? Jag går Brevikskolan
Har ni pojkvän? Nej, ingen av oss.
Vilka bloggar läser ni? Jag läser dagligen http://estherjarvling.blogg.se/ http://jsjumping.blogg.se/ http://hhannakjellbergs.blogg.se/ http://jossanamigo.blogg.se/ http://hamreryttarna.blogg.se/ http://nellieberntsson.se/ http://dressyrmupparna.se/ http://carlssonpataket.se/ http://johannagrant.se/ http://nevnarien.se/ ja jag läser väldigt många bloggar men dessa är mina favoriter!
Hittade ni mig bara random eller läser någon av er min blogg? Jag hittade bara din blogg, jag läser den inte annars.


Tack för alla roliga frågor! Kramar :')

Sugen på att köpa en fjällräven?

Hej! Min brors flickvän Sofie säljer nu sin fjällräven jacka på Tradera. Så om ni är sugna på att köpa en kan ni ju lägga bud på den gå in på hennes blogg här http://sofiekvarnstrom.blogg.se/ för att läsa mera :D

Nu är den påväg till mig!


Beställde ju en vit Iphone 4S igår och nu är den påväg hit! HAPPYY :D

Onsdagens ursnygga outfit


L I M E G R Ö N A  O U T F I T E N ♥

Träns-
HÖÖKS
Nosgrimma-Ullared
Pannband-Charlies Häst&Hund
Sadel-Okänt
Schabrak-Begagnat
Lindor-Begagnat

I wanna feel the way you make me feel when I'm with you.

Hejdär alla söta! Sitter just nu här i soffan och har inget att göra denna fredagskväll. Lyssnar musik på Spotify, chattar med Hanna och är inne på facebook, lite mysigt är det iallafall. Jag och Hanna ska nu försöka få ihop ett lag till Julklappshoppningen den 18 december på Stjärnholm. Så om ni nu är våra vänner och känner att ni vill vara med så får ni höra av er. Aja ska på toa nu, tagga för mycket uppdatering från min sida ikväll!

Min första favorithäst på Stjärnholm som tyvärr blev blind och avlivades. Här var jag och sa hejdå till honom dagen innan han skulle avlivas... Saknar dig Pricken ♥

Tell me I'm a screwed up mess


Förlåt att jag inte har bloggat men jag har haft jättemycket just nu. Vi flyttar imorgon så jag håller på att packa och så, sen är det mycket i skolan och när jag väl sitter vid datorn så hinner jag inte blogga för att jag gör 100 andra saker. Tyvärr så kommer jag inte blogga på ett tag igen eftersom att vårat bredband inte kommer funka nu i typ 2 veckor, men jag ska försöka slänga upp ett inlägg från mobilen och om jag sitter vid någon annans data.
Vi hörs när vi hörs helt enkelt, ha det bäst!


Frågestund med Emilia


Jag kör på en frågestund nu, har som ingen fantasi till inläggen. Fråga på nu när ni har chansen!
Den avslutas när jag känner för det.

RSS 2.0