Två videos från Stockholm Horseshow

Mamma filmade jätte mycket medans jag höll på att fota, men här har ni två videos.




Emilia tävlar hos Hamreryttarna


Länk till inlägget: http://hamreryttarna.blogg.se/2011/november/utlottning-i-samarbete-med-emmishopen.html#comment

Helgen uppe i Stockholm globen.

Nu kommer det bli ett långt inlägg om min helg uppe i Stockholm så ni måste inte läsa.

Lördag-Jag,mamma,Hanna och Carina tog tåget upp till Stockholm vid elva. När vi kom fram åkte jag och mamma till vårat hotell och Hanna och dom till sitt. Vi fick checka in på direkten på Globen hotell och vårat rum var så mysigt. Senare så mötte vi upp Hanna och Carina i Globen City för att köpa godis innan showen och så, sen gick jag och mamma tilll våra platser. Vi hade så grymt bra platser på alla showerna, första showen så satt vi på A8 rad 7 och det var grymt! Julia och Mackan var ju med på shettisgaloppen också och fyfan vad mäktigt det var att se dom. Jag skakade hur länge som helst ni skulle se mina händer haha, shit vad coolt det var. Allt var awesome. Sen när den första showen var slut så gick jag och Hanna i annexet i väntan på att andra showen skulle börja. Då köpte jag det turkosa pannbandet till Pegazus och vi köpte tillsammans det limegröna pannbandet till Nero. Sen köpte vi inget mer på lördagen för att allt är mycket billigare på söndagen. Andra showen var också helt grym då satt vi fan på världens bästa platser, satt på A7 rad 4 och FEI ryttarna satt BREDVID oss. Helt sjukt! För att ni inte ska bli uttråkade nu så ska jag inte berätta mera om lördagen.


Söndag-Vi gick upp redan vid halv åtta och duschade av oss. Sen gick jag och mamma ner för att äta frukost och vilka sitter då inte i frukostsalen om inte själva John och Robert Withaker. Jag dog, sen var också Douglas Lindelöf där och Angelica Augustsson. Lite kul o sitta och äta frukost samtidigt som dom värmer upp till dressyren neranför så det satt jag och mamma och tittade på medans vi åt frukost. Första showen började halv tio och då skulle det vara Prins Charl Philips ponnyhoppning och Grandprix Hoppning också. Vi satt på jätte bra platser den här showen också och fick äntligen se Rolf Göran Bengtsson ♥. Medans dressyren var så skulle vi gå till mässan men då träffade jag och Mamma först ägaren till hästen vi ska provrida, och det var trevligt! Så jag och Ellen ska provrida den 11 December, ska bli spännande. När vi sen gick på mässan så handlade jag det mesta, schabraket med brodyr,tränset,reflexländtäcket,jw schabraket,guld pannabandet tror inte jag glömt något nu. Sista showen behövde vi tyvärr gå tidigare så vi hann itne se hela Stjärnornas Hoppning för vi skulle hinna med bussen hem. Men det var grymt att se hyllningen för Rolf Göran Bengtsson, hela globen stod upp och aa helt grymt!

En oförglömlig helg, och jag har haft det grymt!


Now that you can't have me, you suddenly want me

Förlåt att jag inte har bloggat, men vi håller på att flytta så jag har verkligen inte haft tid. Jag ska bli bättre, jag lovar!
Jag shoppade lite idag, eller jag köpte lite örhängen och hörlurar så jag tänkte visa dem eftersom att jag inte har något annat att skriva! Annars har dagen varit riktigt seg, skolan var hemsk ja satt och fick nästan inget gjort, sen åkte jag hem och kollade på tv, sen hamnade jag här och kommer inte bort. Jag borde packa och rensa, men jag orkar verkligen inte. Jag borde plugga också, men jag får plugga extra mycket imorgon i skolan!


Två smakprov av alla bilder från Globen.



Vill ni se flera? Komentera isånnafall!

Inhandlingen i Globen

Det här handlade jag i Globen


Ett reflexländtäcke från Börjes, köpte till Pegazus som vi ska ha när vi tömkör nu i mörket.


Tre par stövelstrumpor i färgerna marinblå, turkos, limegrön. Minns inte från vart jag köpte dom.


Ett sött mörkbrunt träns till Pegazus från Börjes, Pannbandet (satt inte på från början) köptes från Charlies som jag nu satt på tränset.


Sen beställde jag ett schabrak från Sjöängen med brodyr där det står "Emilia Svedlind" dom hann inte brodera det igår.



Jag och Hanna köpte tillsammans, en början på våran nya outfit. Ett svart John Withaker sammetschabrak till Nero med guldig passpoal. (Hanna har det hos sig)

http://publishme.se/2608098/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
Limegrönt pannband från Charlies, jag och Hanna köpte det också till Nero


Ett guldigt pannband från någonstans jag inte minns. Jag och Hanna köpte till Nero till den nya outfiten.

ALLA BILDER ÄR INTE MINA SÅ SÄG TILL OM JAG SKA TA BORT!

En äcklig skoldag framför mig

Hej! Fredagar är bara en massvis med hemska lektioner i skolan. Sen är Veronica sjuk också, inte bra... Sen ska vi ha livräddning på idrotten alltså bad, hela grejen blir ännu sämre. Men när jag slutar skolan blir det bättre. Ska vara med Sofie idag, vet inte vad vi hittar på. Men måste också göra ett plakat till globen där det ska stå "Mackan och Julia" för dom ska ju vara med i shettisgaloppen i år. Sen ska jag packa ner lite annat också, men ha det bra ni iallafall!


Dagens ridpass

Jag red barbacka idag. Jobbade på serpentinerna och gjorde lite skänkelvikningar. Jobbade senare på volten och mamma sa åt mig vad jag skulle göra, öka o minska o sådär hahah. Han la ganska mycket tyngd på bettet ibörjan men när han lossnade blev han jätte fin. Jag är nöjd med dagens pass och det var riktigt mysigt att rida barbacka igen med tanke på att det var såpass längesedan sen sist!

Bild från första gången jag red Nero barbacka. Haha minns verkligen det ridpasset!

You are my sun, you are my earth

Bara för att jag vill ha sommar..

Jag har inte haft tid att blogga för jag har pluggat, haft möte i skolan, rensat rummet och varit trött. Men nu är jag här igen!
Idag åkte vi skridskor i skolan, jag är verkligen inte bra på det men jag är stolt att jag klarade mig ifrån att ramla. Det var ganska kul faktiskt sen när vi fick åka fritt eller hur man ska säga.
Nu sitter jag här på rummet och borde plugga och rensa lite men jag orkar verkligen inte! Nej jag måste faktiskt plugga lite, så vi hörs när vi hörs, inte imorgon för jag åker till en kompis och firar henne direkt efter skolan!
Ha det bra till dess, så hörs vi!

Hööks och Nero idag.

Efter en lång och tråkig dag i skolan kommer man hem och längtar efter. Först och främst mat, sen ska jag klä på mig och så, sen ska jag och mamma vidare till HÖÖKS och sedan ut till Nero. Ska kolla på vinterskor till mig och mamma och sen ska jag kanske köpa en såndär reflexjacka på hööks också. Måste ju ha mycket bra grejer nu när det blir att man är ute i stallet så gott som varje dag.

Ridpasset med Nero så ska jag nog rida barbacka. Det känns som att det var jätte längesen. Har tänkt att försöka jobba igenom honom lika bra fast jag rider barbacka. Han är inte den skönaste hästen att rida barbacka på, men aa. Jag gillar honom ändå! Ha det bra kramar från mig.


Gårdagens ridpass.

Igår red jag ju Nero. Det gick bra, red dressyr på banan. Jag tränade på att han skulle ha fart fram och inte gå i ett lunkande tempo. Jag tycker att jag lyckades riktigt bra, han gick fram till handen och han blev riktigt fin med ett fint steg. I galoppen var han lite stel till en början men började sedan jobbade neråt, jobbade på samma sätt i galoppen och det gick bra. Jag är riktigt nöjd med min och Neros insats igår.

Saknar träningarna för Jojje, får se när det blir en nästa gång.

Running out of time, were is my runaway love



Skolan var riktigt seg idag, men det var ganska kul för jag och Nora satt i ett bås och sjöng disney låtar, eller det slutade med att vi sjöng på samlingen också. Efter skolan så var jag tvungen att stanna på mattestuga och det var inte så jobbigt som jag trodde för jag fick mycket gjort. Sen så hade jag, mamma och pappa möte med Susanne, vi kom fram till att jag ska prata med kuratorn då jag inte riktigt vet vad jag har för fel eller vad man ska säga, men det är något som gör att jag mår dåligt av skolan.
När jag kom hem så gick jag direkt upp till datan och här har jag suttit sen dess. Jag borde plugga så jag ska gå och göra det nu, men jag kanske hinner slänga upp ett till inlägg ikväll annars så hörs vi imorgon!

Så jäkla trött på skolan.

Hej! Är det bara jag som är så himla trött på skolan och verkligen måste typ putta upp mig själv ur sängen? Jag orkar inte med skolan, jag vill ha lov nuuu! Är ju inte jätte länge kvar till jullovet men alldeles för länge för att jag ska bli nöjd. Men aja, bara att vänta, jag har ju ändrat min önskelista och sådär så måste ju skriva en ny till tomten.

Idag blir det inte heller något stall, ska vara hemma och plugga idag. Mycket o plugga den här veckan, suck.. Aja snart tar jag cykeln och möter Sofie i korsningen sen drar vi väl vidare till den där hemska saken som kallar sig för skola.
  


Svar till frågestunden


Esther
Vad är det högsta du har hoppat med en häst? - Vet inte, 1 meter tror jag det var.
Vad är den högsta klassen du har tävlat i hoppning? - 70 cm.
Vad är den högsta klassen du har tävlat i dressyr? - LC:2, har bara tävlat en gång i dressyr.
Vem är din favorit häst av alla hästar som finns? - Svår fråga, men Fresa.
Hanna
Vad gör du? - Svarar på frågor och lyssnar på musik.
Hur mår du? - Jag mår inte så bra.
Linnea
Vilken klass går du i? - Jag går i 9:an
Har du ridit på ridskola, i så fall, hur många år? - I 6 år nu tror jag.
Stella
När ska vi träffas damen? - Snart hoppas jag!
Vart ska du gå på gymnasiet? - Ljud och bildskolan tror jag.
Wilma
Hur länge har ni båda ridit? - Jag har ridit i ca 6 år.
Ger ni bort designer? - Till dem vi känner.

Hoppas att ni är nöjda med svaren!


En jäkla massa plugg.


Usch har en jäkla massa plugg den här veckan och ska bara rida 2 gånger.. Står jag ut? Håller just nu på att renskriva engelskan, går väl sådär. Ska göra ett muntligt grejs på engelska om mig och Pegazus på torsdag. Den dagen har jag också spanskaprov, suck... Aja ciao!


Kiss me, say that you miss me

Charmiga häst ♥

Söndag - Belöningsridning på Stjärnholm, som Emilia skrev så red vi ut. Jag hade Frans och jag gillar verkligen den hästen! Han är en sex åring som är hur charmig som helst, sen är han väldigt stor också, 174 cm, fast inte ens jag känner mig liten på honom. Jaja, han var väldigt jobbig i början och galopperade på stället och kunde inte vara lugn. Första galoppen var hemsk, han bara drog iväg med mig, förbi Amanda (ridläraren) och alla andra hästar följde efter. Sen efter ett tag blev han jättemysig och lugn. Vi red bort till Flättna och runt lite där, sen red vi tillbaka. Jag stannade i stallet till kvart över fyra för då kom mamma och hämtade mig för att vi skulle till Fresa.
Fresa står på Lilla Flättna så vi åkte dit, det började inte bra ska jag säga er. Hon är ju mörk och när vi kom ut till stallet var det kolsvart så vi fick gå och leta efter henne i hagen, sen blev hon lite rädd när vi kom, men det var ovanligt lätt att ta in henne då hon brukar vilja stanna i hagen. Jag longerade henne i kanske 25 minuter och körde lite NH eftersom att hon var så blöt och jag var helt slut i hela kroppen efter ridturen på Frans. Sen så reserverade vi den sista boxplatsen på Lilla Flättna, så nu är det bara att hitta en häst!

Måndag
- Idag har det inte hänt så mycket eftersom att jag är sjuk, jag hade tänkt att ha ett Twilight maraton med mig själv men har bara sett första så jag ska se dem andra två lite senare.
Sen så måste jag plugga också eftersom att jag inte var i skolan och missade massa, skulle ha lämnat in tyskan som jag inte fattar någonting av så den måste jag försöka få klart.
Nej nu blev dethär jättelångt så vi hörs senare!

Tonight will be the night that I will fall for you.

Med det här inlägget säger jag godnatt, NATTINATTI ♥


Veckans "ha att göra"



Dax att plugga för mig nu.


En charmig bild på mig och Ellens medryttarhäst Fresa, hahah...
Har fullt upp med att kolla annonser på Hästnet,blocket osv, så "glömmer" helt bort att jag har massvis att plugga. Bara att sätta igång nu då, eller snart iallafall. Senare ikväll ska jag färga håret ingen speciell färg bara ta bort min utväxt, kramar!

Roligt och fartigt ridpass!

Idag på belöningsridningen så red vi ut. Jag fick Senator, hade aldrig ridit honom förut. Ibörjan var han pigg och så. Vi skulle träna på öka o minska galoppen, skänkelvikningar på grusvägarna o massa sånt där. Första traven ville han bara springa på, då tog jag tag i honom och då sparkade han bakut haha söt! Sen gjorde han det igen, men tillslut gav han sig.

I slutet var han riktigt mysig och jag slappnade av mer och då gick det bättre. Han hade fart och ville springa av sig och aa, det gick bra. Jag är nöjd! Han är en sån slags häst jag gillar faktist, lite bus och så.

Bild på Senator, lånad från Stjärnholms hemsida.


Trixat o fixat, nu resultat!

Satt och trixade med min vän Hannas blogg en stund, eller åtminstone headern. Här har ni resultatet. Länk till bloggen här http://hhannakjellbergs.blogg.se/



Passet med Pegazus.


Idag var jag ute hos Pegazus. Det hann bli mörkt innan vi skulle ut, så satte på oss reflexer och hade lampa med oss. Tog ett tömkörningspass ut mot Rogsta. Mamma var ju med. Han var jätte pigg och lyssnade super bra och jag blev jätte glad för att han var så duktig. Han lyssade på minsta ljud från mig och hade all fokus på mig. Älskar när han är så duktig, då blir jag så varm inombords. Med tanke på hur jobbig han var dom första gångerna.

Tillslut skulle mamma gå på toa, så hon gick ner i diket och jag gick iväg ifrån henne med Pegazus. När vi sen skulle vända och gå mot henne tyckte Pegazus att mamma var skit läskig för hennes reflexväst lystes ju upp. Så han drog iväg och drog nästan tömmarna ur händerna på mig. Sen försökte jag ta honom mer som att jag håller i tyglarna och han var livrädd. Jag försökte hålla mig lugn, jag sa åt mamma att prata med honom men han blev inte lugnare för det.

Tillslut så började han tugga jätte mycket och jag trodde han hade fått in något i munnen men det hade han inte, åtminstonde inte vad man såg. Men jag blev orolig och började gråta och ville gå hem till stallet igen. Det gick bra och han mådde som vanligt när vi var i stallet igen. Innan allt det där hände var han underbar iallafall! Jag älskar dig Pegazus, du betyder världen för mig älskling ♥

Belöningsridning imorgon

Imorgon så blir det belöningsridning i Stjärnholm. Vi som hjälper till i stallet får belöningsridning ibland, lite kul sådär. Hoppas självklart på att få min lilla Majsan, annars har jag ingen aning haha!
Men aa ha det bra nu ska jag ha lördagsmys med mamma och pappa.


Ponnyakuten!

Bilden säger allt!

Frågestund med Ellen!

Okej, vi kör på en frågestund med mig nu! Jag vet inte riktigt när den kommer att avslutas, men det märker ni. Fråga på, det behöver inte handla om hästar. Skriv frågan/frågorna i en kommentar.

Sen vill jag bara säga tack för alla gulliga kommentarer, det är verkligen jätteroligt att se dem när man loggar in ♥


Filmer från när jag rider

Eftersom att jag inte har något speciellt att blogga om så får ni lite videos från när jag rider!

Mars - Jag och Cojan

September - Jag och Boyen

September - Jag och Sjuan

Oktober - Jag och Nero

November - Jag och Fille


Jag skrattar åt gamla videos när jag rider, jag har faktiskt utvecklats en hel del sen i mars som ni kanske ser!

Till min fina medryttarponny.



Har precis gjort klart videon på mig och Nero, vad tycks? :)

Sjuk tjej.


Jag saknar dig älskling.

Ja jag är hemma och är sjuk idag. Tråkigt nog.. Vaknade med världens huvudvärk, kunde knappt öppna ögonen. Så jag stannade hemma idag. Har suttit vid datorn hela dagen och mejlat några som söker fodervärdar, spelat the sims och kollat ponnyakuten. Fick tyvärr veta imorse att hästen jag och Ellen skulle provrida i helgen blev såld igår. Alltså ingen provridning i helgen, aja bara att fortsätta leta!
Ha det bra!

För världen är du bara någon, för någon är du hela världen



Några av alla bilder från gårdagens photoshoot, tack Emilia för att du ställde upp!
Vad tycker ni?

Dagens (grymma) ridpass


Ovisad bild på mig och Majsan från ibörjan av den här terminen.. Åh min fina tjej!

Åh vad den här lektionen var grym. Det var inte hoppning idag, men gjorde inget alls. Jag fick min älskade Majsan och blev super glad. Vi tränade på att ha dom inåtställde hela lektionen och det var ganska jobbigt ibörjan men sen fick hon en sån jäkla fin form och allt gick skit bra! Är verkligen jäätte nöjd :D Det enda är i galoppen då hon ville skita i dom snygga hörnpasseringarna men annars var hon fin i galoppen och inåtställd. Åhhh om ändå någon hade filmat. Är så jäkla nöjd!

Kära jultomten, om jag ändå skulle kunna få...



Hoppning står på schemat!


Dagens lektion i Stjärnholm blir hoppning. Tycker jag är super bra och tycker det ska bli kuuul, hoppas på Agge såklart! Aja ciao!

Svar på kommentar från Clara!

Svar: Vi ska bli fodervärdar på hästen. :)

Snart till Ellen sen stallet.


Såhär söta var jag och Ellen igår på Spökkvällen på Stjärnholm. Hanna tog bilden!

Om cirka 20 minuter skjutsar mamma och pappa mig till Ellen. Sen åker vi två ut till Fresa hennes medryttarhäst, aa se inlägget under. Imorgon är det hoppning på Stjärnholm, vet inte vilken häst jag hoppas på faktist, hoppas på att vi hoppar någon rolig övning iallafall haha. Spelade The sims 3 Djurliv nyss, hahah hann göra min familj med mig själv, två hästar och en hund. Nu ska jag bygga en stor gård sen när jag kommer hem igen tror jag om jag hinner.

Aja tråkigt inlägg men vi hörs folket hejdå!

Snart blir det stallet

Första träningen med Fresa.

Snart åker jag och Emilia ut till stallet för hon ska fota oss, jag har ett fotoprojekt i skolan så jag ska ha ett foto på mig och Fresa då. Jag går nog en promenad med henne också eftersom att det inte blir någon ridning idag och sen blir det massor med mys i stallet eftersom att det var så längesen jag var där.
Men vi hörs sen för nu måste jag börja göra mig iordning!

En vecka kvar till provridningen.

Om en vecka idag exakt drar vi iväg och ska provrida en häst. Ska bli hur kul som helst, vi ska både filma och ta kort så aa, det kan ni ju se fram emot. Vi är skit taggade iallafall!

Sessan blev såld den 14 November 2011, hoppas hon får det lika bra hos sin nya ägare som hon skulle fått det hos oss..

Hästen vi ska provrida.

Ellen Liljegren, that's me!



Ellen Liljegren är mitt namn, jag är en 15 årig tjej som bor i en liten håla kallad Nyköping.
Jag har ridit i ungefär 6 år på ridskola, men har även haft medryttarhästar. Jag hade en förut som hette Cojan som av en slump senare hamnade på Stjärnholm där jag rider. Nu är jag medryttare på ett sto som heter Fresa och jag ångrar verkligen inte att jag åkte och provred henne i juni i år. 

Jag håller inte bara på med hästar utan jag är även intresserad av foto och musik, så det håller jag på med väldigt mycket på fritiden. Jag spelar gitarr och piano, sedan sjunger jag också, eller jag gör gärna inget av det framför folk men det är något som jag verkligen brinner för. Sen fota är något som jag försöker göra så ofta som möjligt, men tyvärr är det väldigt sällan just nu.

Ja, ni får följa bloggen så får ni veta mer om mig, hoppas att ni gillar den!



Emilia Maria Millan Svedlind



Hej alla där ute i bloggvärlden! Det är jag som är Emilia Svedlind och är den ena som skriver på den här bloggen. Jag tänkte berätta lite om mig så ni vet vem jag är och sådär. Jag är 14 år, jag föddes den 26 maj 1997. Jag har ridit sen jag nästan var 6 år gammal. Jag började då rida på Drögsta ett litet stall där jag hittade min livs bästavän, Pegazus. Pegazus är en liten shettis på 16 år, han var den första pollen jag red på ridskola och det ångrar jag aldrig. Jag är med honom än idag men rider på honom gör jag inte, utan jag tömkör,myser och går på promenader. Ska också få honom när han går i pension.

Jag rider på ridskola också en gång i vecka, på Stjärnholms Ryttarförening där jag också är med i Ungdomsstyrelsen. Sen har jag en medryttarponny som heter Nero och han har jag haft sen Januari 2011 och han har lärt mig huur mycket som helst och han gör det fortfarande. Han är en D-ponny på 20 år fast beter sig mer som om att han är 10. På fritiden annars förutom hästarna brukar jag fota och då använder jag mig utav min systemkamera Nikon D3000 och min lilla digitalkamera Samsung L310W.

Annars om jag inte fotar eller rider så brukar jag vara med vänner och sådär. Gillar att rita också men är inte speciellt bra på det, jag brukar också trixa med collage då jag gillar att redigera. Men det var lite om mig, kram!



RSS 2.0